mandag den 7. maj 2012

Fra jord til bord






Som så mange gange tidligere fik vi lidt lækkert med hjem fra svigerforældrenes have, efter weekendens jyllandstur. De sommersprøde rabarber er nu forvandlet til en lækker kompot.
Det er super simpelt at lave en hurtig lækker sommerdessert

ca. 500 g rabarber
125 g rørsukker
En halv vaniljestang

Rabarberne skæres i stykker på 1-2 cm. Sukker og vaniljen blandes i. Koges på svag varme i ca. 15 min. eller til man synes den har den rigtig konsistens.

Nu bor der et stort glas i vores køleskabt. Det det overlever ikke længe..:-) Vi nød den første portion i går. Synes det smagte så godt, at det fortjente en stilk. Længe leve 80'erne.

8 kommentarer:

  1. Jøsses det ser godt ud. Er det makroner og flødeskum du har på eller hvad?? Er ikke lige så vant til trifli? Kan man lave kompotten helt uden klumper tror du??

    Kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lige præcis makroner og flødeskum. Tror godt du kan lave den klumpfri, hvis du presser den gennem en si bagefter. Det burde være muligt...:-)
      Kh V

      Slet
  2. Jeg har også høstet de første rabarber. Og de endte i en skøn rabarberkage med flødeskum til. ELSKER bare den smag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh hvilken fryd. Og det bedste er jo at de kommer igen og igen og igen....:-)
      Kh V

      Slet
  3. Åh heaven!!! Det ser så yummy ud. Jeg skal så meget snart igang med at lave lækre ting med rabarber. F.eks muffins

    SvarSlet
    Svar
    1. Rabarbermuffins har også en stor stjerne hos mig...:-) Det er bare sommer i en kage.
      Kh V

      Slet
  4. Jeg har også rabarber fra svigerforældrene have liggende, men har ikke lige fundet inspirationen til, hvad de skulle bruges til - tror dog jeg skal igang med noget kompot a la dit! Mums!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan stort anbefales. Den kan jo også bare bruges på brød. Held og lykke. Det bliver helt sikkert lækkert.
      Kh V

      Slet