
Min dejlige og super seje veninde skal løbe marathon i morgen. Så i aften skulle lagrene fyldes med kulhydrater. Vi blev enige om, at det blev de bedst med hjemmelavet pasta, med pesto og store hvidløgsstegte rejer.
Det er første gang jeg prøver at lave pasta, og det bliver ikke den sidste. Jeg er forelsket. Aldrig har pasta smagt så godt. Fra nu af går vi på pastakur. Det skal laves i så mange versioner.
Her er opskriften til 4 personer:
150 g hvedemel
100 g durummel
1 æggeblomme
2 hele æg
Ælt det hele godt sammen til en smidig dej og stil den i køleskabet i 30 min. Derefter skal det en tur gennem maskinen, her skal bruges meget durum for at den ikke klistre sammen. Den skal koge i 2-3 minutter.
Pesto:
Blend en pose ristede pinjekerner, 2 store spsk parmasanost, et stort bundt frisk basilikum og olivenolie til det har den rigtige konsistens.
Rejerne fik en hurtig tur på en brandvarm pande med olivenolie, hvidløg og forårsløg.
Altså dit vilde, vilde kvindemenneske!!! ;)
SvarSletDu skal da være med i vores pastaklub søde A..:-)
SletMums! Kan man min klemme pastamaskine ind i overfyldte køkkenskabe? Jeg tvivler;)
SvarSletDet kan man. Min står i en kasse i et hjørne på gulvet..:-) Og det er lige pludselig blevet en vigtig plads..:-)
SletKh V
Uhm, det ser lækkert ud!
SvarSletDen anden dag lavede jeg ravioli med fyld af mascarpone, dild og røget laks.
Mums, det var også lækkert :-).
Man behøver for resten ikke en pastamaskine. Man kan sagtens rulle det med en kagerulle.
Selvom resultatet bliver en anelse mere rustikt ;-).
Kh maj
Åh hvor der lyder som en drøm. Det var præcis derfor jeg ønskede mig en... Rustik er altid godt. rustik er kærlighed..:-)
SletKh V
Mums det ser lækkert ud!
SvarSletRigtig god søndag
Det var en hel åbenbaring Pernille. Du skal helt sikkert prøve. Håber I har haft en dejlig weekend.
SletKh V
Sejt, mine forældre har også sådan en pastamaskine og husker tydeligt de gange, hvor der hang fettuccine i hele køkkenet;)
SvarSletLækkert ser det ud!
Sikke et skønt minde. Skal vi ikke fylde jeres køkken med det en dag?
SletKh V
Det ser godt nok lækkert ud, men man behøver vel ikke at løbe marton for sådan et godt måltid:))
SvarSletDet gør man nemlig ikke. Det ville også være alt for hårdt for kroppen hvis der skulle følge et marathon med alle de gange vi skal have pasta i fremtiden..:-)
SvarSletKh V
Åh det ser lækkert ud.
SvarSletDet var også guf ud over det sædvandlige. Det kan anbefales. Meget..
SletKh V
Jeg troede pastafremstilling var et svært job, men du får det til at se legende let ud - tricket er vel pastamaskinen?
SvarSletJeg har også altid været lidt bange for det. Uden egentlig at vide så meget om det endnu, tror jeg det er dejen der er tricket. Jeg skal nok komme med flere forsøg..:-)
Slet