lørdag den 23. februar 2013

Stenalderbrød

Palæobølgen bevæger sig ind over Danmark og i dag har jeg bagt mit første stenalderbrød. Jeg elsker alle kernerne fra Urtekram. Så det var skønt, at stå og blande en stor portion til et lækkert brød. Jeg har spist det til frokost i stedet for rugbrød, men synes også det er ret optimalt at bruge det til et lille mellemmåltid, tilbehør til aftensmad eller til en brunch.
Opskriften er fra Kong Hans og er super simpel:
Bland 100 g græskarkerner, 100 g solsikkekerner, 100 g mandler, 100 g valnødder, 100 g hørfrø, 100 g sesamfrø, 5 æg, 2 tsk salt og 1 dl olie.
Min mand og datter kan desværre ikke tåle nødder så jeg undlod valnødderne og puttede 200 g mandler i i stedet. Jeg valgte at putte rapsolie i, synes den er meget fin og smagsneutral.
Bages i rugbrødsform med bagepapir i 60 min ved 160 grader.



6 kommentarer:

  1. uf, den tror jeg, at jeg skal prøve!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du helt sikkert. Man kan hurtigt blive hooked på kerner :-)

      Slet
  2. We made a very similar one and really loved it! It´s a nice change to the usual bread :)

    SvarSlet
  3. det smager nemlig godt gør det!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gør det lige præcis. Glæder mig til det skal på bordet til næste brunch..:-)

      Slet