søndag den 24. juni 2012

Dagene går...

... og vi spiser vafler. Hele tiden. Eller i hvertfald 4 gange på halvanden uge... Med lækker lækker karamel. Pas på. Det er vanedrivende.





Vafler 7 stk:
2 spsk sukker
1 knivspids salt
2 æg
1 knivspids vaniljepulver fra urtekram eller 1 tsk vaniljesukker.
røres sammen og blandes med
2 1/2 dl mel
2 dl mælk
piskes godt og tilsidst tilsættes
20 g smeltet, kølet smør.

Lad dejen hvile i 15 min inden de bages.

Karamellen er frygtelig nem at lave. Køb en dåse kondenseret mælk. Kog den i 2 1/2 - 3 timer og lad den efterfølgende stå på køkkenbordet og sætte sig i en time. Når du derefter åbner dåsen møder du synet af den mest himmelske, blødeste og cremede karamel.

8 kommentarer:

  1. Karamellen er så farlig at vide, hvor nemt det er;) MUMS det er lækre billeder søde V!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt frygteligt. Nu bor der fast en dåse i vores køkkenskab...:-)
      Kh V

      Slet
  2. Mm, hvor lækkert! Ved ikke om jeg tør forsøge mig;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du fortryder både hvis du gør det og hvis du ikke gør det. Men af helt forskellige grunde..:-) Hihi
      Kh V

      Slet
  3. Nøøøøhj, det ser lækkert ud...mmmmMUMS.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg prøvede det på et stykke ristet rugbrød. Det var var heller ikke at kimse af. Du er nød til at prøve Ulla..:-)
      Kh V

      Slet
  4. Er det ikke noget med at dåsen SKAL være dækket af vand mens den koger, ellers eksploderer den eller sådan noget?
    ??
    Har jeg hørt, men jeg aner det ikke, og jeg tør ikke kaste mig ud i det, før jeg er helt sikker på alt ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh hvor er det godt jeg ikke vidste det. Så havde jeg ikke stået med næsen ned i det så mange gange undervejs....:-) Jeg dækkede den helt fra starten af. Men lidt af det fordampede undervejs. Jeg har overlevet 3 gange nu..:-) Tror helt sikkert at du er nød til at forsøge.
      Kh V

      Slet